Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Kesällä luonnosta kannattaa kerätä syötäväksi kelpaavia villikasveja ja pakastaa tai kuivata niitä ostoruoan lisäksi. Niitä kannattaa käyttää runsaasti, sillä ne antavat terveyttä ja elinvoimaa. Huippukokitkin ovat löytäneet villiyrtit ja ovat hulluina hortaan.

Mitä liharuoan tilalle?

”On väärin luulla, että lihasvoima riippuu liharuoan käytöstä. Elimistön tarpeet tyydytetään paremmin ilman sitä, ja seurauksena on vahvempi terveys. Vilja, hedelmät, pähkinät ja vihannekset sisältävät kaikkia hyvän veren muodostamiseen tarvittavia ravintoaineita. Näitä aineita ei saa yhtä hyvin eikä runsaasti liharuoasta. Jos lihan käyttö olisi ollut välttämätöntä terveydelle ja voimalle, liharuoka olisi kuulunut ihmiselle alussa annettuun ruokavalioon.

Kun lihan käyttö lopetetaan, tunnetaan usein heikkoutta ja voiman puutetta. Monet väittävät tämän todistavan, että liharuoka on välttämätöntä, mutta tähän ryhmään kuuluvien ruokinen kaipaaminen johtuu siitä, että ne ovat kiihottavia, että ne tekevät veren kuumeiseksi ja ärsyttävät hermoja. Joidenkin on yhtä vaikea luopua lihansyönnistä kuin juopon ryypystään, mutta muutos on heille hyväksi.

Kun liharuoasta luovutaan, se olisi korvattava erilaisilla viljoilla, pähkinöillä, vihanneksilla ja hedelmillä, jotka ovat sekä ravitsevia että ruokahalua herättäviä. Erityisen tärkeätä tämä on niille, jotka ovat heikkoja tai jatkuvan työnteon uuvuttamia. Eräissä köyhissä maissa liha on halvinta ruokaa. Näissä oloissa muutos on vaikeammin toteutettavissa, mutta silti mahdollinen. Meidän on kuitenkin otettava huomioon ihmisten olosuhteet sekä elinikäisten tapojen voima. On varottava liikaa tyrkyttämästä omia näkemyksiämme, vaikka ne olisivatkin oikeita. Ketään ei tule vaatia tekemään muutosta silmänräpäyksessä. Liha on korvattava halvoilla terveellisillä ruoka-aineilla. Tässä on ruoanlaittaja avainasemassa. Huolellisesti ja taidokkaasti valmistetut ruoat voivat olla sekä ravitsevia että maukkaita ja suurelta osin korvaavat liharuoan.

Kun kehitämme omaatuntoa, herätämme tahdon ja hankimme hyvää, terveellistä ruokaa, niin muutos tapahtuu helposti, ja liharuoan tarve lakkaa pian.

Eikö ole jo aika kaikkien pyrkiä luopumaan liharuoasta? Miten ne, jotka yrittävät tulla puhtaiksi, jaloiksi ja pyhiksi päästäkseen taivaan enkelien seuraan, voivat jatkaa sellaisen ruoan käyttöä, jolla on niin haitallinen vaikutus sieluun ja ruumiiseen? Miten he voivat riistää hengen Jumalan luontokappaleilta syödäkseen niiden lihan suurena herkkuna? Heidän olisi palattava siihen terveelliseen ja herkulliseen ruokaan, joka ihmiselle alussa annettiin, ja osoitettava sekä opetettava lapsensakin osoittamaan sääliä kaikkia mykkiä luontokappaleita kohtaan, jotka Jumala on alistanut valtaamme.” Ellen G. White: SUUREN LÄÄKÄRIN SEURAAJANA, sivulta 254 eteenpäin.

Tämä manifestin omainen kirjoitus Jumalan luomisessa ihmiselle antaman ruokavalion puolesta on viimeinen osa terveyssanomaa blogissani tällä erää. Terveyssanoma, jonka Kristus on antanut Jeesuksen tuloa odottavalle kansalleen on laajempi, josta nämä 11 osaa koskien ravintoa on poimittu. Uskon, että näistä tiedoista on sinulle paljon hyötyä voidaksesi hyvin ja ymmärtääksesi paremmin Raamatun totuuksia. Jumala sinua ja läheisiäsi runsaasti siunatkoon!