Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Luojan luontoa

Minulla oli tilaisuus pitää luontokuvanäyttely vuoden 2020 marras - joulukuussa Päätalo-keskuksen näyttelytilassa Taivalkoskella. Halusin sen olevan avoimesti Luojani kunniaksi tehdyn. Niinpä nimesin teokset Raamatun jakein. Ajattelin, että miksi en julkaisisi tuon näyttelyn kuvia myös blogissani.

 

1) Psalmi 42:2,3 Niinkuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa Sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa.

2) 1. Aikakirja 16:33 Riemuitkoot silloin metsän puut Yehovah'n edessä, sillä Hän tulee tuomitsemaan maata.

3) 2. Korinttolaisille 2:15,16 Sillä me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien että kadotukseen joutuvien joukossa; näille tosin kuoleman haju kuolemaksi, mutta noille elämän tuoksu elämäksi. Ja kuka on tällaiseen kelvollinen?

4) Johannes 14:20; 15:7 Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni, ja että te olette minussa ja minä teissä. Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen.

5) Jesaja 1:18 Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Yehovah. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuran punaiset, tulevat ne villan valkoisiksi.

6) Ilmestyskirja 14:7 Ja hän sanoi suurella äänellä: ”Peljätkää Jumalaa ja antakaa Hänelle kunnia, sillä Hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa Häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet.

7) Sakarja 3:4 Niin tämä lausui ja sanoi näin niille, jotka seisoivat Hänen edessänsä: ”Riisukaa pois saastaiset vaatteet hänen yltänsä”. Ja Hän sanoi hänelle: ”Katso, minä olen ottanut sinulta pois pahat tekosi, ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin”.

8) Psalmi 8:4-7 Kun minä katselen Sinun taivastasi, Sinun sormiesi tekoa, kuuta ja tähtiä, jotka Sinä olet luonut, niin mikä on ihminen, että Sinä häntä muistat, Tai ihmislapsi, että pidät hänestä huolen? Ja kuitenkin sinä teit hänestä lähes jumalolennon, Sinä seppelöitsit hänet kunnialla ja kirkkaudella; panit hänet hallitsemaan kättesi tekoja, asetit kaikki hänen jalkainsa alle.

9) 2. Mooses 20:8–11 Muista pyhittää sapatinpäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä (perjantai-illasta lauantai-iltaan) on Yehovah'n, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askareita toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Yehovah teki taivaat ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä Hän lepäsi; sentähden Yehovah siunasi sapatinpäivän ja pyhitti sen.

10) Kolossalaisille 1:16,17 Sillä Hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu Hänen kauttansa ja Häneen, Ja Hän on ennen kaikkia, ja Hänessä pysyy kaikki voimassa.

11) Psalmi 111:5 Halleluja! Minä kiitän Yehovah'aa kaikesta sydämestäni hurskasten kokouksessa ja seurakunnassa. Suuret ovat Yehovah'n teot, kaikkien niiden tutkisteltavat, jotka niitä rakastavat. Kunnialliset ja korkeat ovat Hänen työnsä, ja Hänen vanhurskautensa pysyy iankaikkisesti. Hän on säätänyt ihmeellisen tekojensa muiston (sapatin); armollinen ja laupias on Yehovah. Hän antaa ruuan pelkääväisillensä, Hän muistaa liittonsa iankaikkisesti.

12) 1. Mooses 1:20,21 Ja Jumala sanoi: ”Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, taivaanvahvuuden alla”. Ja Jumala loi suuret merieläimet ja kaikkinaiset liikkuvat, vesissä vilisevät elävät olennot, kunkin lajinsa mukaan, ja kaikkinaiset siivekkäät linnut, kunkin lajinsa mukaan. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

13) Jesaja 10:1,3 Voi niitä, jotka vääriä säädöksiä säätävät, jotka turmiollisia tuomioita kirjoittelevat, mutta mitä te teette koston päivänä, rajumyrskyssä, joka tulee kaukaa? Kenen turviin te pakenette apua saamaan ja minne talletatte tavaranne?

14) Psalmi 119:9 Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa Sinun sanaasi.

15) Jesaja 60:1,2 Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Yehovah'n kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Yehovah, ja sinun ylläsi näkyy Hänen kunniansa.

16) 1. Mooses 7:11 (LXX) Ja sinä vuonna, jona Nooa oli 600 vuoden vanha, sen 2. kuukautena, kuukauden 27. päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat. Ja satoi rankasti maan päälle 40 päivää ja 40 yötä.

17) Luukas 22:61 Ja Herra kääntyi ja katsoi Pietariin; ja Pietari muisti Herran sanat, kuinka Hän oli hänelle sanonut: ”Ennen kuin kukko tänään laulaa, sinä kolmesti minut kiellät”.