Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

"Kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajiani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa, Samariassa ja maan ääriin saakka. Kun Jeesus oli sanonut tämän, Hänet otettiin ylös heidän nähtensä, ja pilvi vei Hänet pois heidän näkyvistään. Kun he Hänen mennessään tähysivät taivaalle, heidän luonaan seisoi kaksi valkopukuista miestä. Nämä sanoivat: "Galilean miehet, mitä te seisotte ja katselette taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä taivaaseen, on tuleva samalla tavalla kuin te näitte Hänen taivaaseen menevän." Apt.1:8-11. Gustave Dore'n piirros PerheRaamatusta.

Kristuksen taivaaseenastuminen

Kun Jeesus, Jumalan Poika, oli suorittanut tehtävänsä syntiin langenneen ihmissuvun pelastamiseksi, Hän meni Isän luo kotiinsa ja istuutui Isänsä valtaistuimelle. Hän suorittaa nyt parhaillaan taivaallisen temppelin kaikkein pyhimmässä viimeistä tehtäväänsä Ylipappinamme ja ainoana Välimiehenämme. Kun temppeli on puhdistettu sinne kertyneistä pyhien tunnustamista ja anteeksi annetuista synneistä, armonovi sulkeutuu tältä maailmalta. Tulee suuri ahdistus kansoille. Jeesus tulee hakemaan pelastettunsa taivaskotiin ja loput vielä elossaolevat jumalattomat tuhoutuvat Jeesuksen tullessa. Se on tämän maailman loppu, mutta Jumala luo Poikansa kautta uudet taivaat ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu.

Lopunajan profeetta ja Jumalan sanansaattaja Ellen G. White jatkaa todistustaan Kristuksen maanpäällisen toiminnan lopussa tapahtunutta kunnian Kuninkaan riemullista kotiinpaluuta kirjassa LUNASTUKSEN HISTORIA, sivut 186 ja 187:

”Koko taivas odotti sitä voittosaaton hetkeä, jolloin Jeesus nousisi Isän luo. Enkelit tulivat vastaanottamaan kirkkauden Kuningasta ja saattamaan Hänet voittosaatossa taivaaseen. Kun Jeesus oli siunannut opetuslapsiaan, Hän erkani heistä, ja Hänet otettiin ylös. Hänen näyttäessään tietä ylöspäin Häntä seurasi se vankijoukko, joka Hänen ylösnoustessaan oli herätetty haudoistaan. Joukko taivaan enkeleitä oli Häntä saattamassa lukemattoman enkelijoukon odottaessa taivaassa Hänen tuloaan.

Kun he nousivat Pyhään Kaupunkiin, niin Jeesusta saattamassa olleet enkelit huusivat: ”Nostakaa päänne, te portit, nostakaa päänne te ikuiset ovet, kunnian Kuninkaan käydä sisälle!” Kaupungissa olevat enkelit huusivat ihastuksissaan: ”Kuka on se kunnian Kuningas?” ja saattue vastasi riemuiten: ”Hän on Herra (YHVH), väkevä ja voimallinen, Herra (YHVH), voimallinen sodassa. Nostakaa päänne te portit, nostakaa päänne, te ikuiset ovet, kunnian Kuninkaan käydä sisälle!” Jälleen odottavat enkelit kysyivät: ”Kuka on se kunnian Kuningas?”, ja enkelisaattue vastasi sointuvin äänin: ”Hän on Herra (YHVH) Sebaot, Hän on kunnian Kuningas.” Psal.24:7-10. Ja taivaallinen seurue astui sisälle Jumalan kaupunkiin.

Sitten kaikki taivaan sotajoukot kokoontuivat majesteetillisen Ylipäällikkönsä ympärille ja mitä syvimmän kunnioituksen vallassa kumartuivat Hänen eteensä ja heittivät välkkyvät kruununsa Hänen jalkojensa juureen. Sitten he koskettelivat kultaisia harppujaan, ja täyttivät suloisilla, sointuvilla sävelillä koko taivaan soittaen ja laulaen Karitsalle, joka oli teurastettu, mutta joka taas elää majesteettiudessa ja kirkkaudessa.

LUPAUS TAKAISINPALUUSTA

Opetuslasten tähystellessä surumielin taivaalle nähdäkseen viimeisen vilahduksen taivaaseen nousevasta Herrastaan heidän vierelleen ilmestyi kaksi valkeisiin pukeutunutta enkeliä, jotka sanoivat heille: ”Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte Hänen taivaaseen menevänkin.” Apt.1:11. Opetuslapset ja Jeesuksen äiti, joka heidän kanssaan oli todistamassa Jumalan Pojan taivaaseen astumisen, viettivät seuraavan yön keskustellen Hänen ihmeellisistä teoistaan ja niin lyhyen ajan kuluessa tapahtuneista oudoista ja suurenmoisista tapahtumista.

SAATANAN VIHA

Saatana neuvotteli jälleen enkeliensä kanssa, ja katkerassa vihassansa Jumalan hallitusta kohtaan hän sanoi heille, että koska hänen voimansa ja valtansa jatkuvat maan päällä, heidän ponnistuksensa Jeesuksen seuraajia vastaan tulee kasvaa kymmenkertaisesti. He eivät saaneet minkäänlaista voittoa Jeesuksesta, mutta heidän oli, mikäli mahdollista, voitettava Hänen seuraajansa. Kunkin sukupolven aikana heidän tulisi koettaa kietoa pauloihinsa Jeesukseen uskovia. Hän selitti enkeleilleen, että Jeesus oli antanut opetuslapsilleen vallan nuhdella heitä ja ajaa heidät ulos sekä parantaa niitä, joita he vaivasivat. Silloin Saatanan enkelit lähtivät kuin kiljuvat leijonat etsimään Jeesuksen seuraajia heitä tuhotakseen.”

Rakas ystäväni, näistä pelastuksemme kannalta ratkaisevista tositapahtumista on kulunut noin kaksituhatta vuotta, mutta Golgatan ristiltä valunut Karitsan veri ei ole menettänyt tippaakaan voimastaan puhdistaa meidät täydellisesti kaikista synneistämme! Uskon ja kokemuksen kautta ymmärrän, että Israelin Jumalan, ainoan elävän Jumalan, pelastussuunitelma ja sen toteutus Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa, juuri niinkuin se on ennelta kirjoitettu, on ainoa tie ja ovi pelastukseen. Elämme nyt tämän maailman lopputapahtumissa. Taistelu sieluistamme Kristuksen ja Saatanan välillä kiihtyy huippuunsa. Ilmestyskirjan 13. luvun ennustukset ovat viimeisiä jakeita vailla täyttyneet. Nyt on viimeinen aika pysähtyä ja miettiä mikä on tärkeintä elämässämme. Tämä maailma on katoamassa, sen varaan ei kannata tulevaisuuttaan rakentaa. Ainoa turvamme on Jeesus Kristus, Hän on luvannut olla kanssamme maailman aikojen loppuun asti. Hän on voittanut Saatanan vallan. Edessämme olevan suuren ahdistuksenajan lopussa Jeesus tulee aivan niinkuin on ennalta kirjoitettu: ”Katso, Hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät näkevät Hänet, niidenkin, jotka Hänet lävistivät. Kaikki maan sukukunnat vaikeroivat Hänen tullessaan. Näin on käyvä, aamen.” Ilm.1:7. Hänellä on palkkansa mukanaan kullekin pelastetulle. Se palkka, että uskoimme Häneen ja toimimme sen mukaan, on niin suuri ja ihana, että olen aivan sanaton. Sinun ja minun kannattaa rakentaa tulevaisuutemme Kristus-kalliolle! Aamen.