Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Jeesus Kristus, Jumalan Poika ja Karitsa, johtaa sielujen pelastustyötä Pyhän Henkensä ja pyhien enkeliensä välityksellä. Hän on seurakuntansa pää, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon (Ilm.14:12). Valon nopeus on enkeleille etanan matelua. Käsittämättömällä vauhdilla he kulkevat edestakaisin taivaan ja maan väliä.

Enkeli Gabriel

Tutkin tällä kertaa, mitä Raamattu sanoo enkeli Gabrielista Jumalan sanansaattajana, niin saamme jonkinlaisen käsityksen näkymättömästä maailmasta, jossa nämä mahtavat Jumalan lähettämät henkiolennot monin tavoin palvelevat meitä syntiin langenneita ja armon saaneita ihmisiä.

Nimi Gabriel merkitsee: ”Jumala on vahva mieheni” tai ”Jumala on sankarini”. Gabriel on enkeliruhtinas. Hän seisoo Jumalan edessä. Hän on korkein luoduista pyhistä henkiolennoista, näöltään kuin Jumalan Poika. Hänen nimensä esiintyy Raamatussa neljässä jakeessa: Dan.8:16, Dan.9:21, Luuk.1:19, Luuk.1:26.

Daniel sai Jumalalta mahtavia näkyjä, niiden ulottuessa lopun aikaan asti: ”Kun minä, Daniel, olin nähnyt tämän näyn ja koetin ymmärtää sen, minä kuulin Uulaijoen (Tigrisjoen sivujoki) keskeltä ihmisen äänen, joka huusi: ’Gabriel, selitä tälle se näky!’ Gabriel tuli aivan lähelle sitä paikkaa, jossa minä seisoin. Hänen tullessaan minut valtasi pelko, ja minä lankesin kasvoilleni. Hän sanoi minulle: ’Tarkkaa ihmislapsi, sillä näky tarkoittaa lopun aikaa.’ Hänen puhuessaan minä olin horroksissa, kasvot maata vasten. Hän tarttui minuun ja nosti minut seisomaan” Dan.8:15-18. Gabrielin olemus oli todella kunnioitettavan pelottava. Ilmestyksen jälkeen Daniel oli uupunut ja hän sairasti jonkin aikaa (jae 27).

Daniel ei ymmärtänyt saamansa näyn merkitystä. Hän rukoili, tunnusti syntinsä ja kansansa synnit tuoden rukouksensa Jehovah'n, Jumalansa, eteen. Hänen vielä rukoillessaan tuli Gabriel kiiruusti kiitäen Danielin luo. ”Hän opetti minua ja sanoi: ’Daniel, minä olen nyt lähtenyt neuvomaan sinua ymmärrykseen. Kun sinä aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä olen tullut ilmoittamaan sitä. Sinä olet näet otollinen. Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky.” Dan.9:22,23.

Danielin rukous nousi hänen suojelusenkelinsä viemänä Taivaan pyhäkköön, jossa ylimmäinen pappimme Jeesus Kristus otti sen vastaan suloisesti tuoksuvana uhrina. Jeesus välitti rukouksen valtaistuimelle Isälleen. Isästä lähti ihana kirkkaus Poikaan, josta kirkkaus enkelin tuomana laskeutui rukoilevan Danielin ylle. Eli, vastauksena rukoukseen hänet täytettiin Kristuksen Hengellä ja enkeli Gabriel opetti Danielia ymmärtämään saamansa profetian. Näin mekin voimme olla rukousyhteydessä Taivaan Isään Kristuksen kautta, ja saada viisautta Raamatun ymmärtämiseen ja voimaa elää sen mukaan, minkä tiedämme oikeaksi.

Kymmenennessä luvussa otollinen mies, Daniel, kuvailee enkeli Gabrielia, hänen loistavaa, Jumalan Pojan kaltaista olemustaan:

(4) ”Ensimmäisen kuun 24. päivänä minä olin suuren Hiddekelvirran (Tigrisvirran) rannalla. (5) Nostaessani katseeni minä näin miehen, joka oli puettu pellavavaatteisiin ja jonka kupeet oli vyötetyt Uufaan kullalla. (6) Hänen ruumiinsa oli kuin krysoliitti, hänen kasvonsa olivat kuin salamanleimaus, hänen silmänsä kuin tulisoihdut, hänen käsivartensa ja jalkansa kuin kiiltävän vasken välke. Hänen sanojensa ääni oli kuin suuren kansanjoukon pauhina. (7) Minä, Daniel, yksin näin sen näyn. Kanssani olevat miehet eivät sitä nähneet. Heidät valtasi kuitenkin suuri pelko, niin että he pakenivat ja piiloutuivat. (8) Minä jäin yksin. Nähdessäni tämän suuren näyn minulta meni kaikki voima. Verevä muotoni muuttui kalmankalpeaksi, eikä minussa ollut voimaa mihinkään. (9) Kuullessani hänen sanojensa äänen minä vaivuin pyörtyneenä kasvoilleni, kasvot maata vasten. (10) Silloin käsi kosketti minua ja ravisti minut hereille polvieni ja käsieni varaan. (11) Hän sanoi minulle: ’Daniel, sinä otollinen mies, ota huomioon sanat, jotka sinulle puhun, ja nouse seisomaan, sillä minut on nyt lähetetty sinun luoksesi.’ Hänen puhuessaan minä nousin vavisten. (12) Hän sanoi minulle: ’Älä pelkää, Daniel! Ensimmäisestä päivästä, jona sinä taivutit sydämesi ymmärrykseen ja nöyryyteen Jumalasi edessä, sinun sanasi on kuultu. Sinun sanojesi tähden minä olen tullut. (13) Persian valtakunnan enkeliruhtinas (ilmeisesti Saatana) seisoi vastustamassa minua 21 päivää, mutta Miikael (Jumalan Poika), ensimmäinen ensimmäisistä enkeliruhtinaista, tuli avukseni. Minä olin näet jäänyt yksin Persian kuningasten luo. (14) Minä tulin ilmoittamaan sinulle, mitä kansallesi on tapahtuva päivien lopulla. Niitä päiviä tämäkin näky vielä koskee.’ Hänen tätä puhuessaan minä käänsin kasvoni maahan päin ja olin ääneti. (16) silloin tämä ihmisen muotoinen olento kosketti huuliani. Avaten suuni minä sanoin edessäni seisovalle: ’Herrani, nähdessäni näyn, minut valtasi tuska, ja minulta meni kaikki voima. (17) Kuinka voi herrani palvelija, tällainen kuin minä, puhutella sellaista kuin herrani on? Siitä asti ei minussa ole voimaa, tuskin enää henkeäkään.’(18) Tämä ihmisen muotoinen olento kosketti minua jälleen ja vahvisti minua. (19) Hän sanoi: ’Älä pelkää, sinä otollinen mies, rauha olkoon sinulle. Vahvistu! Vahvistu!’ Hänen puhuessaan minä vahvistuin ja sanoin: ’Puhukoon herrani, sillä sinä olet vahvistanut minua.’ (20) Hän sanoi: ’Tiedätkö, mitä varten olen tullut luoksesi? Minä menen jälleen sotimaan Persian enkeliruhtinasta vastaan. Kun olen päässyt hänestä, tulee Kreikan enkeliruhtinas (Saatana tai hänen enkelinsä). (21) Minä ilmoitan sinulle, mitä on kirjoitettuna totuuden kirjassa. Ketään muuta ei ole minua vahvistamassa heitä vastaan kuin teidän enkeliruhtinaanne Miikael.” Dan.10:4-21.

Gabriel, Miikaelin taistelupari Saatanaa vastaan, on näöltään Jumalan Pojan kaltainen (Dan.10:5,6). Apostoli Johannekselle ilmestyi näyssä Gabrielin ystävä, esimies ja työtoveri Miikael (Jeesus Kristus). Näin hän kuvaa Vapahtajansa olemusta:

”(13) Lamppujen keskellä näin Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn. (14) Hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset kuin valkoinen villa, kuin lumi, ja Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit. (15) Hänen jalkansa olivat kuin ahjossa hehkuva välkehtivä vaski, ja Hänen äänensä oli kuin paljojen vesien pauhu. (16) Hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, Hänen suustaan lähti kaksiteräinen terävä miekka, ja Hänen kasvonsa olivat kuin aurinko sen paistaessa täydeltä terältä. (17) Hänet nähdessäni minä vaivuin Hänen jalkojensa juureen kuin kuollut. Hän pani oikean kätensä päälleni ja sanoi: ’Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen. (18) Minä elän. Minä olin kuollut, mutta elän aina ja iäti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet. (19) Kirjoita siis, mitä olet nähnyt, mitä nyt on, ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.” Ilm.1:13-19.

Korkein luoduista pyhistä henkiolennoista, Gabriel, lähetettiin tuomaan ”Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen” Johannekselle (Ilm.1:1). Enkelin olemus ja ylevyys oli niin valtavan häikäisevä, että Johannes erehtyi palvomaan häntä Jumalana: ”Ja hän sanoi minulle: ’Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle!’ Vielä hän sanoi minulle: ’Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat.’ Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen kumartaen palvoakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: ’Varo, ettet sitä tee. Minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa, sillä Jeesuksen todistus on profetian henki.” Ilm.19:9,10.

Taivaassa vallitsee järjestys. Kullakin pyhällä henkiolennolla on oma paikkansa ja oma tehtävänsä, jonka he suorittavat täsmällisesti ja täysin tyytyväisinä osaansa. Rakkaus vallitsee taivaassa, sillä Jumala on rakkaus (1Joh.4:8). Jokaiselle pelastetulle riittää oma suojelusenkeli, kukaan ei jää ilman, sillä vaikka kolmasosa enkeleistä ryhtyi kapinaan Yehovah'n hallintoa vastaan ja tuli karkoitetuksi Taivaasta, on pyhiä henkiä jäljellä aivan valtava määrä. Daniel sai katsella taivaallisia: ”Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja Hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. Tulivirta vuoti, se kävi ulos Hänestä; tuhannen tuhatta palveli Häntä, ja kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta seisoi Hänen edessänsä. Oikeus istui tuomiolle, ja kirjat avattiin.” Dan7:9,10.

Elämme vielä tutkivan tuomion ajassa. Pian on kaikkien lunastettujen elämät tutkittu ja Jeesus tulee kaikkine pyhine enkeleineen hakemaan omansa taivaan kotiin. Jeesuksen tullessa Hän maksaa kullekin palkkansa (Ilm.22:12). Jeesuksen tullessa kirkkaudessaan ja Isänsä kirkkaudessa on taivaankansi täynnä häikäisevän kirkkaita enkeleitä (Luuk.9:26). He hakevat haudoistaan herätetyt pyhät ja elossaolevat pyhät Kristuksen luo ylös pilvivaunuihin ja riemusaatossa matkaavat seitsemässä päivässä Orionin tuolle puolen Isän kotiin, uuteen Jerusalemiin. Sinäkin voit päästä tuolle ennennäkemättömälle avaruusmatkalle. Lipun hinta on, että annat itsesi kokonaan Hänelle, joka kärsi ja kuoli puolestasi että eläisit iankaikkisesti. Jeesus on lunastanut matkalippusi omalla verellään. Aamen.