Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Edellispäivänä luodut Aadam ja Eeva pyhittivät seitsemännen päivän yhdessä Luojansa kanssa Eedenin paratiisissa. Luodessaan ensimmäisen ihmisparin kuvakseen ja kaltaisekseen, Yehovah pani lakinsa heidän sydämiinsä ja kirjoitti ne heidän mieleensä. Ensimmäinen sapatti oli ilonpäivä niin Luojille Isälle ja Pojalle, taivaan enkeleille kuin ihmisparillekin.

Siunattu ja pyhitetty päivä

”Niin tulivat valmiiksi taivaat ja maa kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka Hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka Hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska Hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka Hän oli tehnyt.” 1Moos.2:1-3.

Luomisviikon seitsemäs päivä vastaa meidän katolisessa Gregoriaanisessa kalenterissamme aikaa perjantai-illasta lauantai-iltaan. Sunnuntailla ei ole mitään erikoista pyhyyttä ja siunausta Yehovah'n kalenterissa, jossa se on yhä viikon ensimmäinen arkipäivä. Keskiviikko on yhä keskellä viikkoa Luojan sapattikalenterissa. Sunnuntain korottaminen pyhäpäiväksi Yehovah'n sapatin tilalle on Danielinkirjan ennustuksen täyttymystä: ”Hän (paavi) puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain.” Dan.7:25. Paavi on laittomuuden ihminen, kadotuksen lapsi, joka ilmestyy uudelleen ennen Jeesuksen toista tuloa (2Tess.2:3). Elämme nyt siinä ajassa, jolloin paavi saa vuonna 1798 menettämänsä vallan takaisin, vain vähäksi aikaa.

Oikea lepopäivä, sapatti, on Jumalan lain neljäs käsky, joka velvoittaa kaikkia ihmisiä pyhittämään Yehovah'n siunaaman viikon seitsemännen päivän, perjantain auringonlaskusta lauantain auringonlaskuun. Siten tunnustamme Hänet koko maailmankaikkeuden Luojaksi ja Lunastajaksi, sillä Kristus lepäsi Isän siunaaman suuren sapatin haudanlevossa kaikesta lunastustyöstään.

Neljäs käsky: ”Muista pyhittää lepopäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä on Yehovah'n, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askareita toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Yehovah teki taivaat ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä Hän lepäsi; sentähden Yehovah siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.” 2Moos.20:8-11.

Luomisesta lähtien Jumalan laki on ollut ihmiskunnalle voimassa. Yehovah kasvatti paimentolaisesta Aabrahamista itselleen kansan, Israelin, jolle Hän uskoi sanansa, lakinsa ja evankeliuminsa. Sen kansan, seurakunnan, tuli olla valona koko maailmalle. Yehovah'n sapatti ei kuulu vain Juutalaisille, vaan koko ihmiskunnalle. Tästä sapatista Raamattu puhuu, eikä valesapatista sunnuntaista.

”Myöskin sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Yehovah, joka pyhitän heidät” Hesekiel 20:12. ”Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, sinä kohotat perusmuurit, muinaisten polvien laskemat; ja sinun nimesi on oleva: ’halkeamain umpeenmuuraaja’ ja ’teitten korjaaja maan asuttamiseksi’. Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Yehovah'n pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva Yehovah'ssa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Yehovah'n suu on puhunut.” Jesaja 58:12-14.

Oikean sapatin suhteen ”Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt Hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.” Apt.17:30. Jeesus Kristus, Jumalan ainosyntyinen Poika, jonka kautta on kaikki luotu, mikä luotu on, sanoo itsestään: ”Niin Ihmisen Poika siis on sapatinkin Herra.” Mark.2:28. Sapatin Herra antaa ohjeita juuri meille, jotka pian joudumme suuren ahdistuksen aikaan: ”Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule.” Matt.24:20,21.

Jumalan siunausta sinulle, rakas ystävä, sapatin iloa ja rauhaa!