Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Uusi 40 wattinen led-lamppumme keittiön ikkunalla mahdollistaa tarpeellisen oraskasvatuksen aijemman kasvatuslamppumme lisänä.

Nyt on aika siirtyä raakaravintoon

Tänään, tiistaina 31.12.2019, olen tarkalleen 76 vuotta ja 6 kuukautta vanha. Parisen viikkoa sitten huomasin virtsassani olevan hieman verta. Siitä säikähtäneenä aloin juomaan päivittäin lasillisen vehnänorasmehua. Koska orasrasiamme pakastearkussa olivat vähissä, hommasimme oraiden kasvatukseen lisää valaistusta, että olisi riittävästi orasta mistä puristaa tuota Luojan luomaa terveyttä antavaa vihreää mehua.

Verinen virtsa kyllä hieman hätkäytti. Se on muistutus siitä, että minäkin olen kuolevainen. Minuunkin voi syöpä iskeä, vaikka olen jotenkuten pyrkinyt noudattamaan terveitä elintapoja. Lasillinen orasmehua päivässä parin viikon ajan on jo auttanut niin, ettei verta enää näy virtsassani.

Jo vuosia on ollut haaveenamme siirtyä kokonaan elävään raakaravintoon, mutta se on toteutunut vain osittain. Nyt on luomutiloja ja niillä nettikauppa, josta voi tilata kohtuuhintaisia siemeniä, papuja, juureksia, vihanneksia ja hedelmiä. Nyt on aika, vaimoni ja minun, siirtyä luomuraakaravinnolle, ja tehdä tilaus luomuviljelijältä.

Väärentämätön Raamattu on Jumalan sanaa alusta loppuun. Yehovah on Poikansa kautta luonut maailmamme. Jumala tietää, mikä ravinto on meille sopivin ja paras. Hän on luonut kasveille maaperän ja sitä hyödyntävän ekosysteemin. Kaikki ravintomme on ollut luomua ennen kuin maaperää alettiin maassamme keinolannoittamaan 1920 luvulta eteenpäin ja kasveja alettiin ruiskuttamaan kemiallisilla torjunta-aineilla. Luonto on valtavan monimutkainen kokonaisuus, jonka syy- ja seuraussuhteen pystyy vain Luoja hallitsemaan. Ihmisen toimet kemian teollisuuden kehittelemin ainein johtavat arvaamattomiin seurauksiin ravintoketjussa. Nämä seuraukset eivät koskaan ole hyvät. Kehitysoppiuskonto on syrjäyttänyt ”Näin sanoo Yehovah” Sakarja 12:1, eli luottamuksen Jumalan sanaan. Tiedän kokemuksesta, että Luojan luoma luomuviljelty ravinto mahdollisimman luonnollisessa muodossa, on terveyttä ylläpitävää ravintoa. Tanska pyrkii luomun supermaaksi, pane Suomi paremmaksi!

Jumala loi ihmisen kasvissyöjäksi. ”Ja Jumala sanoi: ’Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi.’” 1Moos.1:29. Elävä raakaravinto on parasta kasvisravintoa ihmiselle. Ravintoa kuumennettaessa ei siihen tule mitään hyvää lisää, vaan elävät entsyymit tuhoutuvat, samoin vitamiinit vähenevät. Keho reagoi keitettyyn tai paistettuun ruokaan pitäen sitä vihollisena, sillä valkosolut hyökkäävät kuumentamalla kypsytettyä ruokaa vastaan. Näin ei tapahdu elävää raakaravintoa syödessä. Eikä silloin, kun ensin syödään raakaa ravintoa ja sen jälkeen kuumennettua. Elävä raakaravinto imeytyy ruoansulatuksessa paremmin kuin kuumentaen kypsytetty ravinto.

Mannaihmeellä Jumala osoitti kansalleen Israelille, että kasvisravinto on Hänen luomalleen ihmiselle tarkoitettua ravintoa. Manna oli korianderin siemenen tapaista ja se maistui hunajakakulta (2Moos.16:31), ja se oli bellion-pihkan näköistä (4Moos.11:7). YHVH’lle uskolliset nuorukaiset Juudan kansasta olivat kasvissyöjiä. Baabelin orjuudessa suoritetussa 10 päivän kokeessa kasvisruoka ja puhdas juomavesi osoittautuivat ylivoimaiseksi ravinnoksi verrattuna kuningas Nebukadnessarin ylellisen pöydän antimiin (Daniel 1. luku). Eräänä sapattina Jeesuksen opetuslapset nälissään katkoivat tähkäpäitä ja hiersivät jyviä käsissään ja söivät niitä sellaisinaan (Luukas 6:1). Israelilaiset söivät myös idätettyjä siemeniä, en vaan muista missä siitä Raamatussa mainitaan, muistaakseni Mooseksen kirjoissa. Syömällä elämänpuun hedelmiä, pelastetut tulevat elämään ikuisesti, ja sen puun lehdet antavat heille ikuisen terveyden (Ilmestyskirja 22:2).

Raamatun evankeliumin tarkoitus on palauttaa ihminen siihen synnittömyyden tilaan, jossa Aadam ja Eeva olivat ennen syntiinlankeemustaan. Kun otamme uskon kautta meille tarjotun pelastuksen vastaan, Kristus on tekevä tyhjiksi Saatanan teot meissä. Elävällä ravinnolla on oma osuutensa kaiken kohdalleen asettamisessa (Matteus 17:11), sillä se ravinto auttaa meitä paremmin ymmärtämään taivaallisia, sekä se antaa meille terveyttä ja elinvoimia.

Toivotan Jumalan siunausta ja terveyttä sinulle, rakas ystäväni Jeesuksessa Kristuksessa. Aamen.

Tietoa vehnänoraasta

Kannattaa katsoa yhdistyksen elävän raakaravinnon valmistuksen opetusvideot YouTubesta. Olen ollut useita vuosia sen hiljainen jäsen. Kuitenkin viimevuosina yhdistyksen terveysohjelmaan on liitetty joogaa ja muuta maailmallista hömpötystä, jota en tietenkään omaksu itselleni.