Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Syksyn hehkuva ruska julistaa suuren Yehovah'n päivän tuloa. "Rantasuo liekeissä" Kullervo Kuikka 2008

Merkit luonnossa

 Jokasyksyinen punakeltahehkuinen ruska luonnossa julistaa syntiinlankeemuksen seurauksena tulevaa luomakunnan kuolemaa. ”Nähdessään kuihtuvan kukan ja putoavan lehden ensimmäisinä rappeutumisen merkkeinä Aadam ja hänen kumppaninsa surivat syvemmin kuin ihmiset nykyään murehtivat kuolleitaan. Hauraiden ja hentojen kukkien kuolema oli sekin jo kyllin murheellista, mutta kun komeat puut karistivat lehtensä, se toi voimakkaasti mieleen sen ankaran tosiasian, että kuolema on kaiken elävän osana.” Ellen G. White: Alfa ja Omega 1, s. 43–44.

Ruskan tulenhehkuiset värit kertovat sen, millä keinoin Yehovah tulee tekemään synnin saastuttamasta maailmastamme lopun: ”Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät. Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.” Jes.24:4-6.

Ketkä jäävät jäljelle Jeesuksen tulemuksessa: ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa.” 2Piet.3:10–11. Jeesuksen tullessa vain ne, jotka pitävät Yehovah'n käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus, vain ne pelastuvat (vertaa Dan.3:25).

Täällä pohjolassa ruskan jälkeen luonto on valmis talveen. Lumi ja jää peittävät metsät ja järvet. Talvi luonnossa kuvaa tuhannen vuoden aikajaksoa, jolloin maapallomme on kuolleessa tilassa langenneen Lusiferin ja hänen riivaajahenkiensä vankilana (Ilm.20:1-3). Kevät antaa toivon siitä, että YHVH luo tulella puhdistetun maan ja taivaan uudeksi, pelastettujen kodiksi, jossa vanhurskaus asuu (Ilm.20:14, 21:1-5).

Maapallomme elää ”synnytystuskien alkua” Matt.24:8. Maanjäristykset ovat lisääntyneet, niin kuin Jeesus ennusti: ”maanjäristyksiä tulee monin paikoin” jae 7. Juuri eilen 5.11.19 kuulin uutisen: ”Chilessä voimakas maanjäristys – protestoijat marssivat huojuvien talojen keskellä”.

JEESUKSEN TULON MERKIT TAIVAALLA

”Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta (erikoisen voimakas tähtisade), ja taivaitten voimat järkkyvät. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.” Matt.24:29–30.

”Katso, Herran (YHVH) päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset. Silloin taivaan tähdet ja Kalevanmiekat (Orion) eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota.” Jes.13:9–10.

”Aurinko ja kuu käyvät mustiksi, ja tähdet kadottavat valonsa. Herra (YHVH) ärjyy Siionista ja antaa äänensä kuulua Jerusalemista, ja taivaat ja maa järkkyvät; mutta Herra (YHVH) on kansansa suoja, Israelin lasten turva.” Jooel 3:15–16. Siion ja Jerusalem tarkoittavat uutta Jerusalemia taivaassa (Ilm.21:2), jossa on Jumalan tekemä pyhäkkö ja sen kaikkein pyhimmässä Hänen valtaistuimensa (Hebr.8:1-2).

”Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi. Sillä Hän sanoo: ”Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut”. Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.” 2Kor.6:1-2. Aamen.

Kauniit, tuoksuvat kukat viestivät lupausta siitä, että pelastetuilla tulee olemaan pääsy takaisin ennallistettuun Eedenin puutarhaan, josta langennut ihmispari karkotettiin 6000 vuotta sitten. Foto Reino K. Kuikka