Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Vuonna 2001 maalaamani kalpea kuva Jeesuksen II tulon tapahtumista

Miten mahtava onkaan Jeesuksen II tuleminen!

Niille, jotka tutkivat Raamatun kirjoituksia, Jeesuksen tulo ei tapahdu yllättäen. Maailman jumalaton tila kaikkine seuraamuksineen ja ilmiöineen kertoo vakuuttavasti: Valmistautukaa, valmistautukaa, valmistautukaa, sillä Jeesus tulee! Hengellinen maailma on vajonnut sokeuteen ja pimeyteen (2Tim.3:1-5). Se on muodostumassa uskontojen sekasotkuksi (Ilm.18:1-5) juuri nyt, kun maailman tulisi valmistautua Ihmisen Pojan tulolle! Totta on Jeesuksen sana raamattukielteisestä ajastamme: ”Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka Häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö Hän heiltä apunsa? Minä sanon teille: Hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä?” Luuk.18:7-8. Pelastava usko on harvinaista tänä lopun aikana, juuri ennen Jeesuksen tuloa ja tämän maailman loppua.

Suuressa armossaan ja rakkaudessaan seurakuntaansa kohtaan Kristus on ilmaissut lunastuksen historian näkyinä valitsemalleen sanansaattajalle Ellen G. Whitelle. Hän on antanut näkyjä myös pian tapahtuvasta toisesta tulemuksestaan. Kirjassa MARANATA Herramme tulee, sivuilla 314 - 316 on joitakin hänen kauttaan annettuja todistuksia tästä valtavasta tapahtumasta:

”Pian katseemme suunnattiin itää kohden, sillä sinne oli ilmaantunut pieni musta, noin miehen puolen kämmenen suuruinen pilvi, jonka me kaikki tiesimme olevan Ihmisen Pojan merkki. Vakavina ja hiljaisina tarkkasimme jokainen pilveä sen tullessa lähemmäksi ja samalla myös valoisammaksi, kirkkaammaksi ja yhä kirkkaammaksi, kunnes se oli muuttunut suureksi, valkoiseksi pilveksi. Sen alapuoli oli ikään kuin tulta; pilven yläpuolella oli sateenkaari, ja sen ympärillä oli kymmenentuhatta enkeliä, jotka lauloivat mitä suloisinta laulua. Pilven päällä istui Ihmisen Poika.”

”Kun se ensin ilmestyi etäällä, se näytti sangen pieneltä. Enkeli sanoi, että se oli Ihmisen Pojan merkki. Sen tullessa lähemmäksi maata me saatoimme katsella Jeesuksen suurta kunniaa ja majesteettiutta Hänen ratsastaessaan voittoja saamaan.”

”Hänen hiuksensa olivat valkeat ja ne laskeutuivat aaltoilevina kiehkuroina Hänen hartioillensa, ja Hänen päässänsä oli monta seppelettä. Hänen jalkansa olivat kuin tulta. Hänen oikeassa kädessään oli terävä sirppi ja vasemmassa hopeapasuuna. Hänen silmänsä olivat niin kuin tulenliekit, jotka tunkeutuivat Hänen lastensa lävitse tutkien heitä tarkoin. Silloin kaikkien kasvot kalpenivat, ja niiden kasvot, jotka Jumala oli hylännyt, muuttuivat mustiksi. Silloin me kaikki huudahdimme: ”Kuka voi kestää? Onko pukuni tahraton?” Enkelit herkesivät laulamasta, ja jonkin aikaa vallitsi pelättävä äänettömyys, jonka jälkeen Jeesus lausui: ”Ainoastaan ne, joilla on puhtaat kädet ja puhdas sydän, saattavat kestää; minun armossani on teille kyllin.” Näiden sanojen johdosta kasvomme kirkastuivat, ja ilo täytti jokaisen sydämen. Enkelit virittivät korkeamman sävelen ja lauloivat jälleen pilven saapuessa vielä lähemmäksi maata.”

”Maa vapisi Hänen edessään, ja taivas poistui niin kuin kirjakäärö, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltaan. ”Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin.”

”Pelastetut ovat hajallaan pieninä ryhminä Yehovah'n lain vihollisten tähden. Kaikki maan vallat ovat sortaneet Jumalan pyhiä. He ovat joutuneet piiloutumaan kallioluoliin ja maakuoppiin vihollistensa tähden, koska ovat olleet uskollisia ja kuuliaisia Yehovah'n laeille. Mutta vapautus koittaa Jumalan kansalle. Heidän vihollisilleen Jumala ilmestyy oikeudenmukaisen koston Jumalana.”

”Kallioluolista ja maakuopista, jotka ovat olleet Jumalan lasten piilopaikkoina, heidät kutsutaan esiin hänen uskollisina todistajinaan.”

”Niille, jotka ovat kapinoineet Jumalaa vastaan, käy niin kuin Ilm.6:15–17 kuvaa. Näissä luolissa ja maakuopissa he tulevat huomaamaan, että juuri kirjeissä ja julkaisuissa esitetty totuuden sanoma todistaa heitä vastaan. Paimenet, jotka ohjasivat lampaat väärille poluille, saavat kuulla syytöksiä: ”Sinä vähättelit totuutta. Sinä sanoit meille, että Jumalan laki on kumottu ja että se oli pelkkä orjuuttava ies. Juuri sinä julistit vääriä oppeja silloin, kun minä olin varma, että seitsemännen päivän adventisteilla oli totuus. Meidän sielumme veri tulee sinun papinviittasi päälle. - - Maksatko sinä nyt minun sieluni lunnaat? - - Mitä teemme nyt me, jotka kuuntelimme, kun sinä vääristelit kirjoituksia ja käänsit valheeksi totuuden, jota noudattamalla me olisimme pelastuneet?”

”Kun Kristus saapuu kostaakseen niille, jotka ovat opettaneet kansaa polkemaan Jumalan sapattia ja hävittämään Hänen muistopäivänsä, vaikeroinnista ei tule apua. Niillä, jotka luottivat vääriin paimeniin, oli kuitenkin Jumalan sana, jota he olisivat voineet itse tutkia. He saavat huomata, että Jumala tuomitsee jokaisen, jolla on ollut totuus mutta joka on kääntänyt valolle selkänsä, koska sen seuraaminen olisi merkinnyt itsekieltäymystä ja ristiä. Vuoret ja kalliotkaan eivät pysty suojelemaan heitä Hänen vihalta, joka istuu valtaistuimella, eivätkä Karitsan vihalta.”

”Kristus oli noussut taivaaseen ihmismuodossa. Opetuslapset olivat nähneet pilven peittävän Hänet. Sama Jeesus, joka oli vaeltanut, puhunut ja rukoillut heidän kanssaan, joka oli ollut heidän kanssaan veneessä järvellä ja joka juuri samana päivänä oli ponnistellut heidän kanssaan ylös Öljymäen rinnettä, tämä sama Jeesus oli nyt mennyt istumaan Isänsä kanssa Hänen valtaistuimelleen. Ja enkelit olivat vakuuttaneet heille, että juuri Hän, jonka he olivat nähneet nousevan ylös taivaaseen, oli tuleva takaisin samalla tavalla kuin Hän oli mennytkin.”

”Kristuksen ihmisyyden kunnia ja kirkkaus ei tullut esiin hänen ollessaan maan päällä. - - Tuo sama ihmisyys on nyt kaikkien nähtävillä, kun Hän laskeutuu alas taivaasta kirkkauden viittaan pukeutuneena, ylennettynä voittajana.”

”Kristus saapuu omassa kirkkaudessaan, Isänsä kirkkaudessa ja pyhien enkelien kirkkaudessa. Kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat enkeliä - - on Häntä saattamassa. Orjantappurakruunun sijasta Hän kantaa nyt kunnian kruunua – kruunua kruunun sisällä. Vanhan purppuraviitan tilalla on valkoistakin valkoisempi vaippa, ”niin ylen valkoinen, ettei kukaan vaatteen valkaisija maan päällä taida semmoiseksi valkaista” (Mark.9:3). ”Ja Hänellä on vaipassa kupeellaan kirjoitettuna nimi: ”kuningasten Kuningas ja herrain Herra.”

”Koko taivas tyhjentyy enkeleistä Kristuksen tullessa, ja hänen pyhänsä maan päällä odottavat häntä ja katsovat taivaalle, samoin kuin Galilean miehet silloin kun Jeesus otettiin ylös Öljymäeltä. Silloin ainoastaan ne, jotka ovat pyhiä, ja jotka ovat täydellisesti seuranneet nöyrää Esikuvaansa, ilosta haltioituneina huudahtavat hänet nähdessään: ”Katso, tämä on meidän Jumalamme, jota me odotimme ja Hän pelastaa meidät.” Heidät muutetaan ”yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa” – sen pasuunan, joka herättää nukkuvat pyhät - - tomuvuoteeltaan. Ihanaan kuolemattomuuteen pukeutuneina he riemuiten huudahtavat: ”Voitto! Voitto kuolemasta ja haudasta!”

Jeesuksen tullessa pyhät herätetään kuolonunestaan ja temmataan yhdessä elossaolevien pyhien kanssa yläilmoihin Kristusta vastaan (1Tess.4:17). Enkelit keräävät heidät pilvivaunuihin (Matt.24:31), joka vie koko pelastettujen joukon Isän luo uuteen Jerusalemiin (Joh.14:3), Orionin aukon tuolle puolen. Kaikki jumalattomat kuolevat ja heidät herätetään tuhannen vuoden kuluttua viimeiselle tuomiolle yhdessä kaikkien aikojen jumalattomien kuoloon nukkuneiden kanssa (Ilm.20:5, alkuosa). Maa on oleva kuolleena ja autiona 1000 vuotta Saatanan ja hänen riivaajahenkiensä vankilana (Ilm.20:1-3). ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa” Matt.24:35. Aamen.

Kaikki silmät saavat Hänet nähdä, Matt.24:30