Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Luojamme ja lunastajamme terveysohje: "Maan ruohoja on sinun syötävä". 1Moos.3:18. Uuden Tien käännös.

Vehnänoras on terveyttä ja elinvoimaa

Mitä Luojamme suunnitteli kuvakseen ja kaltaisekseen luomalle ihmiselle ravinnoksi? Ensimmäiseksi ja tärkeimmäksi ravinnoksi Hän antoi ruohot: Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi", ja tapahtui niin." 1Moos.1:29.

Ruohoilla ja niiden siemenillä, hedelmillä ja marjoilla ja niiden siemenillä Aadam ja hänen vaimonsa Eeva pärjäsivät oikein hyvin ja olivat energisiä ja terveitä. Paratiisi oli heidän kotinsa, jonka keskelle Jumala oli istuttanut elämän puun sekä siihen ihanaan puutarhaan myös hyvän- ja pahantiedon puun. Siellä Jehovah Jumala antoi heille työn viljellä ja varjella paratiisin puutarhaa. Puutarhan hoito on maailman vanhin ammatti, eikä seksipalvelujen myyminen, niinkuin yleisesti vitsaillaan.

Jos Aadam ja Eeva olisivat olleet kuuliaisia Luojalleen, he olisivat saaneet syödä kaikkien sallittujen, ihanien hedelmien lisäksi myös elämän puusta ja elää ikuisesti, mutta jos he söisivät kielletystä hyvän- ja pahantiedon puusta, he tulisivat kuolemaan (1Moos.3.luku).

He eivät kestäneet koetusta Saatanan eli käärmeen saadessa heidät lankeamaan syntiin, joten siitä hetkestä he muuttuivat kuolevaisiksi. Langettuaan syntiin, ihmistä suuresti rakastava Jumala julisti heille evankeliumin tulevasta Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta, sillä muuta nimeä ei ihmiselle ole annettu pelastukseksi kuin Kristus (Apt.4:12). Hän ei heti ottanut langenneesta ihmisparista elämänhenkeään pois, vaan antoi heille mahdollisuuden päästä jälleen Jumalan lapsiksi.

Syntiin langenneelle Aadamille Luoja julisti rangaistuksen, johon kuitenkin sisältyvät terveysohjeet. Ihmispari häädettiin kodistaan paratiisista jatkamaan puutarhaviljelyä, nyt vaikeammiksi muuttuvissa olosuhteissa. Ja Aadamille Hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä elinaikasi; orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja on sinun syötävä. Otsasi hiessä sinun pitää syödä leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman". 1Moos.3:17–19.

Terveellisellä raakakasvisravinnolla ja mielekkäällä ruumiillisella työllä ja sapatin pyhityksellä ja levolla Aadam eli lähes tuhatvuotiaaksi, "Niin oli Aadamin koko elinaika yhdeksänsataa kolmekymmentä vuotta; sitten hän kuoli." 1Moos.5:5.

Vedenpaisumuksen jälkeen Jumala salli ihmisille myös tiettyjen eläinten lihan valmistamisen ravinnoksi (1Moos.9:3-4). Ihmisen elinikä alkoi lyhetä, sillä Yehovah loi ihmisen kasvissyöjäksi. Muitakin syitä ihmisen eliniän lyhentymiseen oli; ilmaantuvat sairaudet sekä Jumalasta luopuminen alkoivat rappeuttaa ihmissukua. Jumalan luomiin täydellisiin geenikoodistoihin alkoi tulla perinnöllisiä sairauksia aiheuttavia muutoksia. Palaamalla Luojan ihmiselle tarkoittamaan ruokavalioon, voimme tehokkaasti ehkäistä ja voittaa rappeumasairauksia, ja elää elämisenarvoista elämää.

KOKEMUKSENI VEHNÄNORAAN TERVEYSVAIKUTUKSISTA

Kesällä, noin vuonna 1990 poltin kaljun päälakeni auringossa. Luomi päässäni alkoi kasvaa ja tulehtua. Menin luontaiskauppiaani puheille. Hänen kanssaan tutkimme kortteja, joissa oli valokuvia erilaisista ihosairauksista. Tulehtunut ja jo kipeä suureneva luomi sopi kuvaan melanoomasta.

Varmaan ihmettelet, miksi en mennyt terveyskeskuslääkärille? Asuimme silloin Etelä-Suomessa, jonka pienen kaupungin terveyskeskuksen lääkäriltä en ollut saanut aikaisemmin niveltulehdukseeni apua. Neuvo oli, että minun vaan tulee totutella elämään vaivani kanssa, sillä tähän reuman tapaiseen niveltulehdukseen ei ole parannuskeinoa.

Vasen polveni oli erityisen turvonnut ja tulehtunut. Sängyssä maaten kääntelin asentoa, missä polvi ei olisi niin kipeä. Ajattelin, että enpä ala totuttelemaan tällaiseen elämään ja nilkutin luontaiskauppiaan juttusille. Sieltä sain avun, hän antoi minulle lainaksi Erhard J. Almin omakustanteisen kirjan: "Nitrilosidit, Voittoisa ase SYÖPÄÄN, sydäntulppaan ja verisuonten kalkkeutumiseen". Painettu vuonna 1987.

Kirjassa on esimerkkejä, kuinka erilaisista nykyajan rappeumasairauksista voi parantua vehnänorasmehulla ja juuresmehuilla sekä tuorekasvisravinnolla. Luomuvehnänorasmehu ja luomuporkkanamehu sekä raakakasvisravinto paransivat niveltulehdukseni. Rukoilin tietenkin Jumalalta apua. Uskon, että tämä oli se keino, jolla Hän johdatti minut paranemaan.

Olin perheeni kanssa ollut adventistien tapaan kasvissyöjä. Nautimme kalaa silloin tällöin ja tulehdus pääsi niveliin. Kun olin päässyt Jumalan avulla siitä vaivasta, ilmaantui luomitulehdus kaljussani. Sen kasvava kipu tuntui painuvan kalloni läpi aivoihin asti. Ostimme luontaiskaupasta jääpalapusseihin pakastettua vehnänorasmehua ensiavuksi. Sulatimme palan päivässä, imeytimme sen pumpulituppoon ja rakas vaimoni teippasi sen kovin ärtyneen ja suurentuvan luomen päälle hauteeksi. Haude vaikutti noin tunnin ajan päivittäin. Viikossa kipu hävisi ja hoidon jatkuessa luomi parani ja kutistui entiselleen. Suuri kiitos taivaan Isälle ja Jeesukselle, luontaiskauppiaalle sekä E. J. Almille!

Aloin jälleen itse kasvattamaan orasta ja puristamaan siitä vaimolleni ja itselleni mehua. Vuonna 1995 muutimme tänne Pohjois-Suomeen, Kostonjärven tuntumaan. Lipsahdin syömään Kostonjärven maukkaita muikkuja. Siitä niveleni eivät pitäneet, ne tulehtuivat jälleen. Nyt menin uuden paikkakuntani terveyskeskukseen, sain lähetteen reumatologille Ouluun. Hän sanoi vaivani olevan selkärankareumaa. Parannuskeinoa ei ole, mutta hän ehdotti kahta tulehduksenestolääkettä, sillä noin turvonnut polvi voisi johtaa jalan kuolioon. Ei tiedetä tarkalleen mikä aiheuttaa tulehduksen, mutta sen oletetaan olevan jonkun lukuisista vatsabakteereista, ei kuitenkaan tiedetä mikä niistä, kuulin reumatologilta.

Tämä oli minulle aiempaan kokemukseeni sopiva tieto, sillä muuttamalla ruokavaliota jälleen raakakasvisravinnoksi, jäisivät minulle haitalliset vatsabakteerit alakynteen, ja hyvänlaatuiset pääsisivät valtaan suolistossani. Vastahakoisesti reumatologi suostui siihen, että en ottaisi hänen ehdottamia "myrkkylääkkeitä”, vaan rupeaisin orasmehulle ja raakakasvisravinnolle. Hän ehdotti koeajaksi kolmea kuukautta. Kun aika täyttyi, oli 30 astetta pakkasta enkä viitsinyt matkustaa satojen kilometrien päähän Ouluun hänen tutkittavakseen. Olin jälleen parantunut, mutta tarkastuskäynti jäi tekemättä.

Vehnänoras on oleellinen osa ravintoamme tänäpäivänä. Kasvatan sitä itse ja säilön pakasterasioihin. Lisäksi ovat tulleet villiyrtit joita keräsimme kesällä vaimoni kanssa pakkaseen. Laitamme niitä aamusmoothieihin. En voi kyllin ylistää luomuvehnänorasta, sen terveellinen vaikutus ravintona ihmiseen on kokonaisvaltainen.

Luomuvehnä idätettynä on lähes samanvertainen. Idätin kilon verran luomuvehnän siemeniä, enkä silloin ehtinyt laittaa niitä mullan päälle kasvamaan, joten laitoin ne rasioihin ja pakkaseen. Sieltä olen niitä lisännyt smoothieihimme terveydeksi. Tuore vehnä eri olomuodoissaan on tietenkin kaikkein parasta nauttia heti tuoreeltaan, mutta pakasteena ja kuivattunakin se on terveyttä ylläpitävää ravintoa.

Idätetyssä vehnänsiemenessä sekä kylmäpuristetussa vehnänorasmehussa on runsaasti B17 vitamiinia, jonka on todettu tuhoavan syöpäsoluja. Siitä haluan kertoa seuraavassa blogitekstissäni. Jumalan siunausta ja terveyttä sinulle, aamen.

Immuniteettiä lisäävä salaatti

Modern Manna Ministeries parantaa sairauksia Raamattuun perustuvalla terveysohjelmalla.