Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Tuulten kuohuttamasta merestä nousee neljä petoa. Myrskytuulet kuvaavat suuria sotia, meri kuvaa kansoja. Pedot kuvaavat toisiaan seuraavia maailmanvaltoja. Fotoart: Reino Kuikka 2019

Pienestä sarvesta et voi erehtyä

Jumala näytti Danielille toisiaan seuraavat maailmanvallat hirmuisen kuvapatsaan ruumiinosina päästä jalkoihin asti (Dan.2.luku). Valtakunnat olivat Babylon, Meedo-Persia, Kreikka ja Rooma. Seitsemännessä luvussa nämä samat valtakunnat näytetään myrskyävästä merestä rannalle nousevina petoina, joiden viimeisestä pedosta ilmaantuu uusi maailmanmahti, pieni sarvi, joka kasvaa suureksi Jumalan vastaiseksi vallaksi.

Daniel 7. luku: Belsassarin, Baabelin kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena Daniel näki unen, päänsä näyn, vuoteessansa. Sitten hän kirjoitti tämän unen. 2) Kertomuksen alku on tämä: Daniel lausui ja sanoi: Minä näin yöllä näyssäni, ja katso, taivaan neljä tuulta kuohutti suurta merta. 3) Ja merestä nousi neljä suurta petoa, kukin erilainen kuin toinen. 4) Ensimmäinen oli kuin leijona, mutta sillä oli kotkan siivet. Minun sitä katsellessani reväistiin siltä siivet, ja se nostettiin maasta pystyyn ja asetettiin kahdelle jalalle niin kuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän. 5) Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä, ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin: ”Nouse ja syö paljon lihaa”. 6) Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli taas toinen peto, pantterin kaltainen, ja sen selässä oli neljä linnun siipeä. Sillä pedolla oli neljä päätä, ja sille annettiin valta. 7) Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. 8) Minä tarkkasin sarvia, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui. 9) Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja Hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät palavaa tulta. 10) Tulivirta vuoti, se kävi ulos Hänestä; tuhannen tuhatta palveli Häntä, ja kymmenen tuhatta kertaa kymmenentuhatta seisoi Hänen edessänsä. Oikeus istui tuomiolle ja kirjat avattiin. 11) Minä katselin, ja silloin, niiden herjaavien sanojen tähden, joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan. 12) Ja muiltakin pedoilta otettiin valta pois; niiden elämän pituus oli määrätty aikaa ja hetkeä myöten. 13) Minä näin yöllisessä näyssä, ja katso, taivaan pilvissä tuli Ihmisen Pojan kaltainen; Hän saapui Vanhaikäisen tykö, ja Hänet saatettiin tämän eteen. 14) Ja Hänelle annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat Häntä. Hänen valtansa on iankaikkinen valta, joka ei lakkaa, ja Hänen valtakuntansa on valtakunta, joka ei häviä. 15) Minä, Daniel, tunsin henkeni tulevan murheelliseksi ruumiissani, ja minun näkemäni näyt peljättivät minua. 16) Minä lähestyin yhtä siellä seisovista ja pyysin häneltä varmaa tietoa kaikista näistä asioista. Niin hän vastasi minulle ja ilmoitti minulle niiden selityksen.

Kun luit Danielin kirjan toisen luvun kuvapatsasnäyn selityksineen, tämän seitsemännen luvun uni petoineen tuntuu läheisesti liittyvän toisen luvun maailmanvaltoihin, eikö sinustakin? Molemmissa on neljä toisiaan seuraavaa suurvaltaa ja neljäs jakautuu kymmeneksi valtakunnaksi: toisessa luvussa 10 varvasta ja seitsemännessä luvussa 10 sarvea. Sitten Jumala tuo esiin erään pienen sarven, joka puhkesi esiin noiden kymmenen sarven välistä (jae 8). Pieni sarvi ei voi olla mikään muu kuin paavinvalta, joka pakanallisen Rooman kukistuttua jatkoi hengellisenä jumalkeisarina Euroopan kuninkaita halliten. Molemmissa näyissä Jumala tekee lopun jumalattomasta maailmasta Häntä vastustavine valtoineen, sekä luo uuden maan ikuiseksi valtakunnakseen pelastetuilleen. Seuraavassa luvussa ”Pieni sarvi 2” jatkan seitsemättä lukua enkelin ilmoittamine selityksineen. Aamen.