Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

Jumala on näyttänyt Raamatun historian sisar Ellenille näkyinä joista voin päätellä, että Jeesus saapuu uudesta Jerusalemista, joka on Orionin aukon tuolla puolen.

Daniel selittää aikaamme koskevan unen, osa 2

Hirmuinen kuvapatsas oli jaettu eri aikajaksoihin Jeesuksen toiseen tulemiseen asti. Aikajaksot alkavat kultaisesta päästä, jatkuen alaspäin aina halvempiarvoisena metallina, hopeisena rintana ja käsivarsina, vaskisena vatsana ja lanteina päätyen rautaisiin sääriin ja raudan ja saven sekaisiin jalkateriin varpaineen. Toisin kun kehitysoppi pyrkii esittämään, ihmiskunta ei kehity aina vain korkeammalle tasolle, vaan se on rappeutunut siltä korkealta tasolta joksi Jumala ihmisen loi, nimittäin omaksi kuvakseen (1Moos.1:27), ja rappeutuu rappeutumistaan syntiinlankeemuksen seurauksena maailman loppuun asti.

”Kuvan pää oli parasta kultaa” (jakeen 32 alkuosa)

Kuningas Nebukadnessar edusti Babylonian maailmanvaltaa: ”sinä olet se kultainen pää” (jakeen 38 loppuosa). Babylonian temppelit, palatsit ja patsaat sisälsivät valtavat määrät kultaa. Katolinen kirkko ja vapaamuurarit ovat ammentaneet uskontonsa suurelta osin Babyloniasta. Uus-Babylonian valta-aika oli 606 – 538 eKr.

”sen rinta ja käsivarret hopeata” (jakeen 32 keskiosa)

”Mutta sinun jälkeesi nousee toinen valtakunta, joka on halvempi kuin sinun” (jakeen 39 alkuosa). Persialaisen maailmanvallan perustaja Koores, kukisti Babylonian. ”Sinun valtakuntasi on pirstottu ja annettu meedialaisille ja persialaisille,” Dan.5:28. Meedo-Persia oli kaksoisvaltakunta: kuvapatsaan rinta ja kädet. Sen kuuluisalla henkikaartilla oli hopeiset rintahaarniskat ja rahakantana se käytti hopeaa. Valloitussotiensa ansiosta supervalta kasvoi suureksi, mutta sekin tuli loppuunsa. Persialaisten kaksisatavuotinen maailmanherruus päättyi 331 eKr. Gaugamelan taistelussa, lähellä Arbelaa, nykyään Arbil Irakissa, joten Meedo-Persian valta-aika oli 538 – 331 eKr.

”sen vatsa ja lanteet vaskea” (jakeen 32 loppuosa)

”ja sitten kolmas valtakunta, joka on vaskea ja joka hallitsee kaikkea maata,” jakeen 39 loppuosa. Kolmaskin valtakunta oli aikansa supervalta, joka hallitsi silloista maailmaa. Maailmanhistorian mukaan Aleksanteri Suuren Kreikka kukisti Dareioksen persialaiset joukot Gaugamelan ratkaisevassa taistelussa lokakuussa 331 eKr. Aleksanteri Suuren sotilaat käyttivät vaskea miekoissaan ja sotakirveissään samoin kuin nuoliensa ja keihäittensä kärjissä. Sankarikuningas kuoli jo 32 vuotiaana. Viisitoista vuotta kuolemansa jälkeen hänen valtakuntansa jaettiin neljään hallintoalueeseen. Valtakautensa lopulla Makedonia eli Kreikka häviää Pydnan taistelussa 22.6.168 eKr. Roomalle, väkevälle kansalle, joka murskaa esteensä maailmanherruuteen.

”Sen sääret olivat rautaa, sen jalat (jalkaterät, hepr. regal, engl. foot, feet) osaksi rautaa, osaksi savea,” jae 33.

”Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niin kuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niin kuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki (eri hallintokunniksi jakautuneen Kreikan),” jae 40. Rooman sotilaiden aseet ja suojavarusteet olivat pääosin raudasta. He ristiinnaulitsivat Messiaan (Dan.9:25–26) Jeesuksen, Jumalan Pojan (Joh.1:34) ja Ihmisen Pojan (Luuk.24:7). He tuhosivat Jerusalemin temppelin 70 jKr. (Mark.13:2). Pakanallisen Rooman keisari Konstantinus Suuri ja luopunut kristillinen kirkko yhdistyivät uskontojen sekoitukseksi (Kolminaisuus, Marian palvonta, sunnuntai syrjäytti sapatin, vauvakaste ym.). Luopunut maalliseen valtaan yhtynyt kirkko alkoi vainota Raamattu-uskovia.

Rautainen Rooma hajoaa, eikä enää yhdisty yhdeksi valtakunnaksi

Tässä näyssä toinen toistaan seuraavat maailmanvallat päättyvät pakanalliseen Roomaan. Vuonna 395 jKr. Rooma jakautui kahtia (kuvapatsaan jalat) Itä-Roomaan ja Länsi-Roomaan. Kansainvaellusten aikana (n. 350–476) Länsi-Rooma hajosi kymmeneen osaan (kuvapatsaan varpaat). Hajonneesta Länsi-Roomasta syntyivät Euroopan Kymmenen itsenäistä valtakuntaa: Itägootit, Länsigootit, Burgundit, Frankit, Alemannit, Odovakarit, Syagriuksen Gallia, Vandaalit, Sveevit ja Saksit.

Euroopan Unioni tulee pysymään hajanaisena itsenäisten valtioiden yhteenliittymänä Jeesuksen toiseen tuloon asti: ”Ja että sinä näit jalkain ja varvasten olevan osittain savenvalajan savea, osittain rautaa, se merkitsee, että se on oleva hajanainen valtakunta; kuitenkin on siinä oleva raudan lujuutta, niin kuin sinä näit rautaa olevan saven seassa. Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa ja osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras. Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niin kuin ei rautakaan sekaannu saveen,” jakeet 41–43.

Meneillään oleva Englannin brexit prosessi, poliittiset tilanteet Unkarissa, Puolassa ja Italiassa todistavat nämä yli 2600 vuotta sitten lausutut sanat Euroopan yhdistymispyrkimyksistä todeksi: ”Ne eivät yhdisty toinen toiseensa”. Rooman paavi havittelee maailman herruutta itselleen. Ajatus Euroopan Unionista on Vatikaanista lähtöisin. EU:n lippu on Neitsyt Marian viitan sininen ja siinä rengas tähtiä ovat tähdet taivaan Kuningattaren pään päällä. Euroopan arvot ovat katolisia arvoja, jotka ovat Babylonin, Persian, Kreikan ja Rooman arvoja käärittyinä valekristillisyyteen. Elämme nyt aikaa, jolloin aito kristillisyys tulee kaikkien vihattavaksi: ”Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu,” Mark.13:13. Monissa euroseteleissä on kuva-aiheena portti, ovi tai silta. Baabel tarkoittaa assyriaksi ”Jumalan portti”, ”portti Jumalan luo” ja hepreaksi ”sekaannus”. Baabelin raamatullinen merkitys on ”uskontojen sekoitus” (Ilm. 18 luku). Euroopan Unionilla on Babylonin tunnukset, jopa sen hallintorakennuksen arkkitehtuuri on saanut innoituksensa muinaisesta Baabelin tornista!

Nykyisten Euroopan valtioiden aikana Herramme Jeesus Kristus tulee, ja se on tämän jumalattoman maailmamme totaalinen loppu: ”Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on murskaava ne kaikki muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti, niin kuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta – ei ihmiskäden voimasta – ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys luotettava,” jakeet 44–45.

Maailmanloppu ei tule ”ihmiskäden voimasta”, ydinsota taikka jokin ihmisten tekemä massiivinen luonnon tuhoaminen ei tee loppua maailmastamme. Jeesus on se kulmakivi, jonka rakentajat hylkäsivät (Psal.118:22; Mark.12:10), Jeesus on se kivi, johon Yehovah Sebaot kaiversi kaiverruksensa, eli ristiinnaulitsemisen merkit käsiin, rintaan ja jalkoihin (Sak.3:9). Vuori on Jumalan valtaistuin taivaassa, josta Jeesus Kristus enkeleineen lähtee tekemään lopun pimeyden valloista (Ilm.19:11–15) ja hakemaan pelastettunsa taivaskotiin: ”Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin Hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan,” Matt.16:27. Saatana muine langenneine enkeleineen sidotaan kuolleeseen maapalloon 1000 vuodeksi (Ilm.20:1-3), jona aikana kaikkien aikojen pelastetut taivaassa tuomitsevat langenneet enkelit (1Kor.6:3), sekä kaikkien aikojen jumalattomat ihmiset (Ilm.20:4), jotka odottavat kuolleina haudoissaan tuomion ylösnousemusta saaden palkkansa tulijärvessä, joka on toinen kuolema (Ilm.20:7–15). Sama tuli puhdistaa maapallon, ilmakehän ja lähiavaruuden. ”Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan: sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.” Ilm.21:1.

Pelastetut perivät uudeksi luodun maan: ”Mutta kivestä, joka oli kuvapatsaan murskannut, tuli suuri vuori, joka täytti koko maan.” Dan.2:35 loppuosa. Uudeksi luodusta maasta on tuleva niin sanoinkuvaamattoman upea, ettei kukaan ihminen kykene sen loistoa ja ihanuutta kuvailemaan, sillä siitä tulee koko maailmankaikkeuden keskus: ”Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niin kuin morsian, miehellensä kaunistettu. Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: ”Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja Hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat Hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa.” Ilm.21:2-3.

Tämä uusi elämä Jumalan ja Kristuksen yhteydessä tarjotaan sinulle lahjaksi, jos vaan uskossa tartut Jeesuksen lävistettyyn käteen. Aamen.