Raamattu Nyt - Or Never

Maailma kiehuu ja kuohuu - mitä sanoo Raamattu?

"Nostakaa silmänne korkeuteen ja katsokaa: kuka on nämä luonut? Hän, joka johdattaa esiin niiden joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki; suuri on Hänen voimansa ja valtainen Hänen väkensä: ei yksikään jää Häneltä pois", Jes.40:26.

Raamattu on nyt elämäni perusta

En etsinyt Jumalaa, mutta Jumala kutsui minut. Hän ohjasi minut tutkimaan pyhää Sanaansa. Jeesus sanoi Raamatun kertovan Hänestä: "Niin Hän sanoi heille: 'Oi te ymmärtämättömät ja hitaat sydämeltä uskomaan kaikkea sitä, minkä profeetat ovat puhuneet! Eikö Kristuksen pitänyt tätä kärsimän ja sitten menemän kirkkauteensa?' Ja Hän alkoi Mooseksesta ja kaikista profeetoista ja selitti heille, mitä Hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu", Luuk.24:25-27. Jeesus Kristus, Yehovah'n ainosyntyinen Poika, joka vapautti ja uudestisynnytti minut synnin orjuudesta uuteen elämään, oli muinaisen Israelin Jumalana.  Hän johdatti kansansa Egyptin orjuudesta luvattuun Kanaanin maahan. Hän opetti ja opasti kansaansa, päivällä pilvenpatsaassa ja yöllä tulenpatsaassa. Israelin kansan vapautus Egyptin orjuudesta ja erämaavaellus luvattuun maahan joka vuotaa maitoa ja mettä (3Moos.20:24, Hes.20:6) esikuvaa ihmisen vapautusta synnin orjuudesta ja vaellusta kohti taivaan kotia, uutta Jerusalemia. "Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä Kalliosta, joka heitä seurasi; ja se Kallio oli Kristus. Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt, koskapa he hukkuivat erämaassa. Tämä tapahtui varoittavaksi esimerkiksi meille, että me emme pahaa himoitsisi, niin kuin he himoitsivat", 1Kor.10:1-6.

Jumalan nimestä YHVH ja pyhistä kirjoituksista muinaiset heprealaiset ymmärsivät, että Jumaluuteen kuuluvat Isä ja Poika (Dan.3:25). Isä on suurempi kuin Poika (2Moos.20:12). Jumalan nimessä on kaksi H-kirjainta. H-kirjain, lausutaan: Hei, on muodostunut muinaisesta piirroskuvion kirjainmuodosta "mies kädet kohotettuna". Poika on perinyt Isänsä nimen YHVH, Yod-Hey-Vav-Hey (Hebr.1:4).

Valitettavasti me ihmiset emme halua vapautua rakastamistamme synneistä, vaan tahdomme mielummin pelastua synnin orjina. Näin ovat kaikki suositut pakanauskonnot voineet syntyä. Vain kaksi uskollista siitä Israelin suuresta joukosta, jonka Kristus vapautti Egyptin orjuudesta, pääsi luvattuun maahan: Kaaleb ja Joosua. He uskoivat, että Jumalan avulla voittavat ja valloittavat ihanan maan omakseen, jota asutti suuret ja väkevät epäjumalan palvontaan syvälle vajonneet kansat (4Moos.13:34). Muut israelilaiset kuolivat erämaahan neljänkymmenen vaellusvuotensa aikana epäuskonsa tähden, Room.11:20, mutta heidän jälkeläisensä perivät maan.

Usko tulevaan Vapahtajaan joka ottaa päällensä syntiemme rangaistuksen (Joh.3:16), on maailman vanhin ja ainoa oikea pelastususko Aadamista ja Eevasta armonajan loppuun asti. Kaikki muut uskonnot, jotka eivät perustu YHVH:n pelastussuunnitelmaan, johtavat varmasti kadotukseen. "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman", Apt.4:12, "Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava Hänelle nimi Jeesus, sillä Hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä", Matt.1:21. Nimi Jeesus tarkoittaa: Yehovah vapahtaa.

Kukaan saarnaaja tai maallikko ei ole johdattanut minua pelastukseen ja herättänyt kiinnostustani Raamattuun. Sen teki ylösnoussut Jeesus Kristus Henkensä ja enkeliensä kautta. Minulle kirkolliskokousten päätökset ja teologien "tieteelliset viisaudet" ovat arvottomia, elleivät ne perustu ainoastaan Raamattuun, eli "näin sanoo YHVH". Uskon asioissa mikään maallinen tai hengellinen valta ei saa hallita yksilön omaatuntoa. Väärentämätön Raamattu on Jumalan pelastuslahja syntiin langenneelle ihmissuvulle. Se opettaa tien Kristuksen luo. Kuka hyvänsä opettaa toisin kuin Raamattu, hän on Perkeleen asialla, viemässä sieluja kadotukseen. "Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte Hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu", Gal.1:6-8.

Jumalan sana olkoon jokapäiväinen leipämme. Vehnän elinvoimaa täynnä olevia ituja. Foto: Reino Kuikka 2018